🔥 Ontdek onze eerste Black Friday-acties! 🔥
Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95
Registratie & garantie
Waarom registreren?
Je kocht een nieuwe kamado, barbecue of pizzaoven maar hebt hem nog niet geregistreerd? Doe dit dan zo snel mogelijk. De registratie is nodig om gebruikt te kunnen maken van de uitstekende garantieservice van onze merken.
Ondervind je een probleem met je toestel? Bekijk onderstaande tips of contacteer ons gerust zodat we je gepast advies kunnen geven!
Hieronder vind je voor al onze merken zowel de link nodig om je barbecue te registreren als deze om een garantie aanvraag in te dienen.
Tips
Hou je kamado in topvorm met deze tips, tips zijn geschikt voor alle merken!
Hou je Kamado Joe in topvorm met deze tips!
Hou je The Bastard kamado in topvorm met deze tips!
Hou je Monolith kamado in topvorm met deze tips!
Hou je Blaze kamado in topvorm met deze tips!
Hou je OFYR in topvorm met deze tips!
Hou je Gozney pizzaoven in topvorm met deze tips!
Ondervind je toch een probleem met je toestel? Lees eerst deze FAQ, je zal vaak hier al een oplossing vinden!
Wat doen als je glasvezel messing vilt loskomt?
Dit kan inderdaad voorkomen vroeg of laat in de levensduur van het vilt. Dit wil zeker niet zeggen dat je vilt versleten is of vervangen dient te worden. Met een kleine onderhoudshandeling is het zo opgelost en kan je nog jaren verder met dit vilt!
Loskomen val vilt is afhankelijk van het gebruik en de temperatuur waarop je kookt. Waar een standaard vilt jaarlijks of om de 2 jaar vervangen dient te worden kan het zijn dat je het nieuwe vilt 1x terug vast moet zetten met hittebestendige siliconen, hierna komt het niet meer los. Ik gebruik altijd Permatex Ultra Copper. Best is om dit onderhoud van het vilt te doen voordat hij volledig lost komt want dan is het moeilijker om terug te plaatsen, het vilt krimpt namelijk na gebruik. Is hij toch volledig los, rek dan het vilt wat uit door het open te trekken, let wel doe dit niet op de plaats waar de uiteinden van het vilt aanééngezet zijn. Altijd goed het keramiek eerst proper maken en ontvetten. Daarna siliconen over het hele oppervlak aanbrengen en het vilt er terug op plakken. Sluit vervolgens de kamado en laat hem minstens 48u dicht. Doe dit als het niet te koud of vochtig is buiten of zet hem even binnen. Ik span het deksel gewoonlijk ook extra op (kan via de sluiting ingesteld worden) zodat het vilt zeer goed onder druk zit. Eens terug vastgelijmd lost het vilt niet meer.
Hoe onderhoud ik mijn grillroosters?
Zowel voor RVS- als Cast Iron grillroosters is het een goed idee om je rooster tijdens het aansteken van de kamado al in het toestel te plaatsen op de hoogste positie. Op die manier kan je rooster al voorverwarmen en is het makkelijker zuiver te maken. Wanneer je kamado op temperatuur is maak het rooster zuiver met de Messing BBQ Borstel en smeer je rooster in met arachide- of rijstolie. Het handigste is om de olie in een Knijpfles te doen zodat je makkelijk wat olie op een stuk keukenpapier kan spuiten.
Nadat je klaar bent met koken verwijder opnieuw alle etensresten met de Messing Borstel maar nu gebruik je best Care Spray om het rooster in te spuiten. Deze spray bevat carnauba wax en nog enkele natuurlijke oliën die door de restwarmte in je kamado een stevige natuurlijke beschermlaag vormen. Deze laag voorkomt roestvorming en fungeert ook als een antiaanbaklaag. Neem overtollige spray weg met keukenpapier en laat je rooster vervolgens in de kamado liggen zodat de laag kan uitharden. Je kan ook care spray voor het bakken gebruiken maar door het op deze manier te doen zal je 50% van je spray uitsparen.
PS: Care Spray is ook uitstekend om al je gietijzeren skillets en pannen mee te behandelen.
Waar moet ik mee uitkijken bij mijn hitteschilden?
- Zorg ervoor dat je houtskool de schilden niet raken. Houtskool kan meer dan 700 graden worden, daar zijn hitteschilden niet tegen bestand.
- Hitteschilden zijn poreus. Laat ze dus niet nat worden want dan slorpen ze water op. Dat kan bij opwarming leiden tot barsten.