🔥 Ontdek hier de gratis BBQ pakketten! 🔥 

 Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95

Recepten

Benodigdheden: 

 

Ingrediënten:

  • 2 kg buikspek
  • Meatpal BBQ Rub
  • 750 ml tomatenketchup
  • 750 ml cola
  • 200 g roomboter
  • 3 eetlepel rietsuiker
  • 50 g honing
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 2 teentjes knoflook
  • rookhout chunks appel

 

Bereidingswijze:

  • Snij met een scherp mes (bvb. Granton Uitbeenmes) net onder het vel van het buikspek en verwijder het vel volledig.
  • Snij het buikspek in blokjes ongeveer 2,5 cm. Kruid met je de Meatpal BBQ rub.
  • Vul je kamado met Big Block houtskool. Plaats de SloRoller in je kamado zonder het SloRoller-deksel en steek aan met één wokkel. Laat op temperatuur komen, 120 °C
  • Plaatst de rookhout chunks op het vuur en leg het SloRoller deksel er op of plaats de keramische hitteschilden als je geen SloRoller hebt.
  • Plaats vervolgens het Accessory Rack met daarop een RVS Lekbak, dan de RVS roosters en leg daarop de blokjes buikspek.
  • Laat 1,5 uur garen op 120 °C.
  • Na 1,5 uur plaats je het buikspek in de lekbak en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Meng goed en plaats terug in je kamado.
  • Laat 2,5 uur verder doorgaren op 120 °C, roer af en toe en voeg water bij indien nodig.
  • Laat 15 minuten rusten onder Pink Butcher Paper.

 

SMAKELIJK !!!

Pork Belly Burnt Ends - Het Perfecte Buikspek op de Kamado
Je winkelmand