De Kamado Joe

Complete BBQ met accessoires

Een van de grote voordelen van een keramische BBQ is de veelzijdigheid.

Behalve grillen kan je er ook mee roken, bakken en schroeien. Waarom krijg je bij de andere premium keramische BBQ merken er dan niet standaard, van in het begin, de nodige accessoires bij om dit te doen? Bij hen moet je alles nog apart aankopen.

Bij een Kamado Joe krijg je alles wat je nodig hebt om te grillen, roken, bakken en schroeien er van in het begin standaard bij. Wij vinden dat niet meer dan normaal.

Ja, een Kamado Joe wordt standaard helemaal compleet geleverd!

Innovaties van Kamado Joe III

 

 SlõRoller

 Charcoal Basket – standaard inbegrepen

 Divide & Conquer – 3 laags!

 Premium Cart & Side Shelves – design onderstel met extra opbergvak

 Alle vorige innovaties

SlõRoller

 

De gepatenteerde SlōRoller van Kamado Joe is het eerste hitteschild dat niet plat is zoals bij alle andere keramische kamado’s het geval is. Door zijn hyperbolische vorm zorgt de SloRoller ervoor dat er drukverschillen ontstaan in je kamado. Hierdoor ontstaat er een versnelde draaiende luchtstroom die vertraagt zodra hij boven het hitteschild uit komt en daar, op de plaats waar je vlees ligt, wervelende rookwolken doet ontstaan.

Gelijkmatige warmteverdeling = meer gebruiksgemak

De wervelende rookwolken die de SlōRoller doet ontstaan zorgen voor 80% minder ‘hot spots’. Doordat de warmteverdeling optimaal is moet je het vlees niet verplaatsen tijdens het bakken. Dit zorgt voor een sappiger resultaat en minder omkijken naar je toestel tijdens de low & slow sessies. Zo’n gelijkmatige temperatuurverdeling is uniek in de wereld van het slowcooken en vind je enkel bij Kamado Joe!

Nieuwe luchtstroming voor rijkere smaak

De wervelende luchtstromen die de SlōRoller maakt, zorgen voor een heerlijke rijke houtvuursmaak. Dankzij de SloRoller krijgt je vlees een krokante korst en mooie rode rookring die typisch is voor low & slow bereidingen.

 

SloRoller
Kamado Joe II Top Vent

Innovaties van Kamado Joe II

 

 Divide & Conquer Flexible Cooking System (2 laags)

Kontrol Tower Top Vent – verbeterde temperatuurregeling

Air Lift Hinge – je kamado moeiteloos openen en sluiten

RVS slot – voor betere luchtdichte afsluiting

AMP Firebox – voorkomt barsten in je firebox

Aslade – assen leegmaken in een handomdraai

Wire Mesh Fiberglass Gasket – slijtvaste vilt voor minder onderhoud

 

 

Kamado Joe II Aslade
Kamado Joe Classic II - Vilt

Divide & Conquer

Flexible Cooking System

 

Het grillrooster bestaat al jaren maar er is niet echt veel aan veranderd. Bij Kamado Joe hebben we het ‘Flexibel Cooking System’ ontwikkeld zodat er kan worden gekookt op verschillende temperaturen. Door de grill te halveren en op verschillende hoogtes te plaatsen ontstaan er verschillende warmtezones.

In hoogte verstelbaar en keuze in kookoppervlakte

Het slimme, revolutionaire Divide & Conquer Flexible Cooking System, dat Kamado Joe heeft uitgevonden, vervangt het gewone grillrooster. Centraal in dit systeem staat het ‘halve rooster’: alle onderdelen zijn gehalveerd zodat ze in hoogte verstelbaar zijn en de mogelijkheid ontstaat om verschillende soorten roosters en platen te combineren. 

Het tweedelige halvemaan grillrooster en het rek met meerdere niveaus biedt drie grote voordelen ten opzichte van een standaard grillrooster!

 

1. Dubbel zoveel ruimte

 Je kan op twee verschillende hoogtes tegelijk werken

 Met de Grill Expander kan je zelfs op drie hoogtes werken (los verkrijgbaar)

 Totale oppervlakte van bijna een halve vierkante meter (meer dan bij welke andere standaard grill met een doorsnede van 46 cm!)

 Totaal beschikbare kookoppervlakte: 4257 cm²

Grill Expander: 981 cm²
Grate (vanboven): 1662 cm²
Grate (onderaan): 1662 cm²

2. Verschillende warmtezones

Combineer de halve maan hitteschilden en roosters (2stuks inbegrepen) naar wens. Zo kan je, zonder hete en vuile roosters of hitteschilden te verplaatsen, tijdens het bakken toch direct en indirect grillen combineren!

3. Roosters voor speciale bereidingswijzen

Uitbreiding mogelijk door het toevoegen van andere soorten roosters, hetgeen je nog meer mogelijkheden biedt qua bereidingswijze.

Half Moon Cast Iron Cooking Grate
Half Moon Cast Iron Reversible Griddle
Soapstone
Fish & Vegi Grate     

 

Terug naar boven

Kamado Joe Divide & Conquer
Je winkelmand