25 september: š„First Fire Tourš„
Ā Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf ā¬95
Recepten
Ā Benodigdheden:
- 1 hele bloemkool
- 3 el olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 el citroensap
- 2 el Griekse yoghurt (optioneel, voor serveren)
- Verse peterselie of koriander ter garnering
- 2 Hickory of appelhout rookchunks (optioneel)
- Kamado houtskool
Voorbereiding:
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant recht zodat hij stabiel blijft staan.
- Meng de olijfolie met paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, zout en peper.
- Bestrijk de bloemkool volledig met de kruidenolie.
Bereiding:
- Start de kamado en breng de temperatuur naar 180-200°C.
- Voeg rookhout toe voor extra smaak (optioneel).
- Plaats de bloemkool direct op het rooster of in een ovenschaal.
- Gaar 45-60 minuten, tot de buitenkant mooi geroosterd is en een mes gemakkelijk door de kern glijdt.
- Haal van de BBQ en besprenkel met citroensap.
Tips:
- Gebruik een kernthermometer; bij 90-95°C is de bloemkool perfect gegaard.
- Voeg extra kruiden toe zoals kerrie of ras el hanout voor een andere smaakdimensie.
- Serveer met een yoghurt-dip en gehakte kruiden voor extra frisheid.
Smakelijk! Jan Luts
