25 september: šŸ”„First Fire TouršŸ”„

Ā Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95

Recepten

Ā Benodigdheden:

  • 1 hele bloemkool
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el citroensap
  • 2 el Griekse yoghurt (optioneel, voor serveren)
  • Verse peterselie of koriander ter garnering
  • 2 Hickory of appelhout rookchunks (optioneel)
  • Kamado houtskool

Voorbereiding:

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant recht zodat hij stabiel blijft staan.
  • Meng de olijfolie met paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, zout en peper.
  • Bestrijk de bloemkool volledig met de kruidenolie.

Bereiding:

  • Start de kamado en breng de temperatuur naar 180-200°C.
  • Voeg rookhout toe voor extra smaak (optioneel).
  • Plaats de bloemkool direct op het rooster of in een ovenschaal.
  • Gaar 45-60 minuten, tot de buitenkant mooi geroosterd is en een mes gemakkelijk door de kern glijdt.
  • Haal van de BBQ en besprenkel met citroensap.

Tips:

  • Gebruik een kernthermometer; bij 90-95°C is de bloemkool perfect gegaard.
  • Voeg extra kruiden toe zoals kerrie of ras el hanout voor een andere smaakdimensie.
  • Serveer met een yoghurt-dip en gehakte kruiden voor extra frisheid.

 

Smakelijk! Jan Luts

Hele bloemkool roosteren op de BBQ
Je winkelmand