Kamado BBQ 🔥 ON FIRE 🔥 Event: 1 mei 2025 

 Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95

Recepten

Benodigdheden:

  • 1,5 – 2 kg picanha
  • Grove zeezout
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • 2 Hickory rookhout chunks
  • Kernthermometer
  • Kamado houtskool

Voorbereiding:

  • Haal de picanha minstens een uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier.
  • Snijd het vet kruislings in zonder in het vlees te snijden.
  • Bestrooi royaal met zeezout en zwarte peper.

Bereiding:

  • Start de kamado en breng de temperatuur naar 110-120°C voor indirect garen.
  • Voeg rookhout toe en plaats de picanha met de vetkant omhoog in de indirecte zone.
  • Gaar tot een kerntemperatuur van 48-50°C (voor medium-rare).
  • Haal de picanha van de BBQ en verhoog de temperatuur naar 250-300°C.
  • Schroei de picanha kort aan op de vetkant voor een knapperige korst.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tips:

  • Snijd picanha altijd tegen de draad in voor de beste textuur.
  • Gebruik alleen zout voor de authentieke Braziliaanse bereiding, of voeg peper toe na het grillen.
  • Serveer met chimichurri voor een frisse, kruidige touch.

Smakelijk! Jan Luts

    Picanha bereiden op de Kamado
    Je winkelmand