Acties & Gratis BBQ pakket 

 Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95

Recepten

 Benodigdheden:

  • 500 g grote garnalen (ongepeld of gepeld)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak
  • Spiesen (indien gewenst)
  • Citroenpartjes voor serveren

Voorbereiding:

  • Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, citroensap, chilivlokken, zout en peper in een kom.
  • Voeg de garnalen toe en meng goed zodat ze volledig bedekt zijn met de marinade.
  • Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Bereiding:

  • Start de kamado en breng de temperatuur naar 180-200°C.
  • Rijg de garnalen eventueel op spiesen voor eenvoudiger grillen.
  • Grill de garnalen direct boven het vuur, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze roze en stevig zijn.
  • Haal ze van de BBQ en laat kort rusten.

Tips:

  • Gebruik ongepelde garnalen voor extra sappigheid en smaak.
  • Bestrijk de garnalen tijdens het grillen met extra marinade voor een intensere smaak.
  • Serveer met een frisse knoflooksaus of een pittige sriracha-mayo.

 

Smakelijk! Jan Luts

Garnalen grillen op de BBQ
Je winkelmand