🔥 Acties & Gratis BBQ pakket 🔥 

 Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95

Recepten

 Benodigdheden:

  • 1 hele vis (bv. zeebaars, dorade of forel, schoongemaakt)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • 2 takjes verse tijm of rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 Hickory of appelhout rookchunks (optioneel)
  • Kamado houtskool

Voorbereiding:

  • Spoel de vis goed af en dep droog met keukenpapier.
  • Snijd lichte inkepingen in de huid van de vis aan beide kanten.
  • Wrijf de vis in met olijfolie, knoflook, zout en peper.
  • Vul de buikholte met citroenschijfjes en kruiden.
  • Laat de vis 30 minuten marineren in de koelkast.

Bereiding:

  • Start de kamado en breng de temperatuur naar 180-200°C.
  • Voeg rookhout toe voor extra smaak (optioneel).
  • Plaats de vis direct op het rooster of gebruik een visklem.
  • Grill de vis 6-8 minuten per kant, tot de huid knapperig is en de vis makkelijk loskomt van het rooster.
  • Haal de vis van de BBQ en laat 5 minuten rusten.

Tips:

  • Gebruik een visklem om draaien makkelijker te maken.
  • Bestrijk de vis tijdens het grillen met extra olijfolie voor een knapperige huid.
  • Serveer met een frisse dressing van citroen en olijfolie voor extra smaak.

 

Smakelijk! Jan Luts

Hele vis bereiden op de Kamado
Je winkelmand