We ship your Kamado Joe to any location in Europe!
Shipping price upon request.

info@kamadobbq.be

Levering binnen de 2 werkdagen na ontvangst betaling.

Gratis verzending vanaf 95 euro!
Geldig voor verzendingen naar België, Nederland en Luxemburg

Voor al je vragen bel ons: +32 488 844 345

Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg.

Onderhoud van uw keramische Kamado Joe BBQ

Doorloop deze informatie om je verder te helpen met het onderhouden van je keramische Kamado Joe BBQ.
 

Optimale resultaten met je BBQ

BELANGRIJK: vóór en na het eerste gebruik en bij het opbergen na het seizoen

  1. Controleer of de banden nog strak om het deksel en de bak zitten.
    Neem een inbussleutel nr. 6 en een steeksleutel nr. 10.
    Kijk na of je matige weerstand voelt wanneer je de sleutel draait.
    Zit er beweging in de banden wanneer je het deksel optilt of laat zakken, draai de bewegende band(en) dan strakker aan.
  2. Controleer of de ventilatieopening bovenin goed aansluit.
    Zo niet, breng dan rondom een nieuwe laag pakkingmateriaal (vilt) aan boven op de bestaande pakking.
  3. Controleer of de banden in het midden lopen
    Als een of meer van de banden rond het deksel en de bak niet precies midden over het pakkingmateriaal lopen, maak de band(en) dan voldoende los om ze met een stomp voorwerp op hun plaats te kunnen duwen.
    Draai ze vervolgens opnieuw vast.

BELANGRIJK : Voorkomen van steekvlammen

Wanneer je bij hoge temperatuur grillt en je sluit de zuurstoftoevoer naar het vuur af door de ventilatieopeningen boven- en onderin helemaal dicht te schuiven, kan er een steekvlam ontstaan wanneer je het deksel opent.

De zuurstof stroomt dan de grill in en komt er onmiddellijk weer uit als gloeihitte, die brandwonden kan veroorzaken.

Voorkomen van steekvlammen

  1. Doe de ventilatieopeningen boven- en onderin weer open en wacht 10 seconden.
  2. Til het deksel gedurende 5 seconden een stukje van 2,5 cm op. Vervolgens kan je het helemaal opendoen.

As verwijderen

Af en toe moet de as onder de vuurkorf verwijderd worden. Elke Kamado Joe wordt geleverd met een as-schuif voor het verwijderen van as.

Aanwijzingen voor het verwijderen van as:

  1. Rakel de houtskool in de vuurkorf op zodat eventuele asresten door het vuurrooster omlaag vallen.
  2. Doe de ventilatieschuif onderaan open zodat je bij de as-schuif kan.
  3. Trek de as-schuif langzaam uit de ventilatie opening en werp de assen weg.
  4. Plaats de lege as-schuif vervolgens terug via de onderste ventilatie opening. 

Schimmel

Schimmel kan optreden wanneer je de grill niet afdekt met een hoes of wanneer de Kamado Joe buiten staat en lange tijd niet gebruikt wordt.
Als er vocht in de grill blijft hangen of als gevolg van regen of hoge luchtvochtigheid, kunnen er schimmelplekjes ontstaan op het grillrooster of de keramische binnenwand.
De schimmelplekjes zijn heel makkelijk te verwijderen (zie verder: zelfreinigende functie van de Kamado Joe), want de Kamado Joe werkt op dezelfde manier als een zelfreinigende oven.
Gebruik nooit chloor of andere schoonmaakproducten.
 

Zelfreinigende functie van de Kamado Joe

  1. Verwarm de Kamado Joe tot 300°C en laat hem 30 minuten op die temperatuur branden.
  2. Sluit de luchttoevoer helemaal af en laat de grill volledig afkoelen. Als de kamado afgekoeld is kan je de achtergebleven as resten van de roosters verwijderen met een borstel.

Grillen met gezond verstand

  • Gebruik de grill alleen buiten of in ruimtes met aangepaste afzuiging.
  • Zet de grill op een stabiele ondergrond.
  • Raak de metalen onderdelen van de grill niet aan wanneer hij brandt.
  • Zorg dat je iets bij de hand hebt voor het doven van eventuele vlammen.
  • Gebruik kookgerei dat speciaal bedoeld is om mee te grillen.
  • Let erop dat je niet met losse kleding, zoals een loshangend overhemd of schortbanden, in de buurt van het vuur komt.
  • Steek de grill nooit aan met brandbare vloeistoffen (zoals aanstekervloeistof, benzine, petroleum enz.).
  • Gebruik alleen houtskoolbrokken als brandstof (geen briketten of hout).
  • Wacht tot de grill is afgekoeld en de houtskool niet meer brandt alvorens de grill te verplaatsen.