🔥 Start hier je BBQ avontuur🔥

De Kamado

 Snel opgestart

Een kwalitatieve kamado is heel snel op temperatuur. Je vult hem aan met kwalitatieve houtskool, steekt hem aan en na 15 minuten heeft hij een temperatuur van 180°C. Net tijd genoeg om de tafel te dekken 😉 

 

 

 Onderhoud

Een kamado vergt weinig onderhoud of poetswerk. Om de binnenkant zuiver te maken is het voldoende om hem af en toe goed heet te stoken. Combineer dit indien mogelijk met het bakken van een heerlijke pizza. Verder verwijder je 1x per jaar de firebox om de binnenkant zuiver te maken en controleer je af en toe of alle schroefjes nog goed vast zitten.

 

Nauwkeurige Temperatuur Regeling

Dankzij de luchtdichte sluiting van de kamado bepaal je zelf hoeveel zuurstof er in het toestel kan en zo is de temperatuur zéér nauwkeurig regelbaar. Simpelweg door meer of minder zuurstof toelaten via de bovenste en onderste ventilatie openingen. 

 

Ecologisch en Economisch

Door het unieke ontwerp van een kamado met zijn luchtdichte sluiting en hoge massa is hij niet alleen nauwkeurig regelbaar maar verbruikt hij ook heel weinig houtskool. Ben je klaar met bakken dan sluit je de luchttoevoer af en zal de houtskool uitdoven. Volgende keer wordt deze verder verbruikt zo gaat er niets verloren. Met één lading houtskool kan je makkelijk meer dan 16u traag garen op 100°C, 4 à 5 uur grillen op 180°C of 1,5 uur pizza bakken op 380°C. Gebruik wel kwalitatieve restaurant houtskool met grote stukken zoals onze Restaurant Grade of Big Block houtskool. 

 

 

Smaak

Vlees dat je roostert op een kamado krijgt een fantastische houtvuursmaak!

Dat komt omdat je echte houtskool gebruikt in je kamado. Hierdoor krijgt je eten een heerlijke houtvuursmaak, wat bij een gasbarbecue niet het geval is. 

 

Malser vlees

Door de luchtdichte sluiting en de hoge massa van de kamado wordt de temperatuur goed vast gehouden en is er geen overbodige luchtcirculatie in de BBQ. Alle lucht die je via de ventilatie openingen toelaat wordt volledig opgebruikt om de gewenste temperatuur te behouden. De luchtdichte afsluiting zorgt er dus voor dat er geen overbodige luchtcirculatie is die voor uitdroging van je vlees kan zorgen. Het resultaat is heerlijk mals en sappig vlees!

 

 

Brandt langer voor beter langzaam garen

Kwalitatieve horeca houtskool zoals onze Restaurant Grade Houtskool brandt langer, omdat deze houtskool gemaakt wordt van harde Zuid-Afrikaanse acacia. Bovendien bestaan ze uit een combinatie van snel ontbrandende kleine brokken en lang smeulende grote brokken, waardoor je het voedsel langzaam kunt laten garen bij lage temperatuur (‘low & slow’). Bij gewone houtskool uit de supermarkt krijg je te veel goedkopere kleine brokken en niet genoeg grote brokken.

 

 

Geheim achter de werking van een kamado?!

Hoe komt het dat een kamado al deze voordelen biedt, veelzijdig, stabiele en nauwkeurige temperatuurregeling, malser vlees en een heerlijke authentieke houtvuursmaak?

 

  Massa

Door de grote massa, het hoge gewicht van je Kamado Joe is het toestel zéér makkelijk op een constante temperatuur te houden voor lange tijd, zelfs bij koud of winderig weer.

 

  Luchtdichte sluiting

If you’re looking you’re not cooking! Een beroemd gezegde onder pitmasters en een waarheid als een bus! Onze kamado’s zijn voorzien van een deksel met luchtdichte sluiting. Hierdoor bepaal je zelf exact de hoeveelheid lucht die in het toestel kan. Je regelt de temperatuur zéér nauwkeurig en beperkt de luchtstroom in je kamado tot een minimum. Het resultaat: een zéér laag houtskool verbruik en maximaal behoud van vocht in je vlees en andere gerechten.

 

 

 

 

Terug naar boven

Je winkelmand